PIROŞTI NEDOSPITE

By : | 0 Comments | On : iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

500 g făină, 2 linguri untură, 2 ouă, 1 linguriţă rasă de sare, 25 g unt sau untură sleită.

Se cerne făina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din această făină într-un vas şi se opăreşte cu două linguri de untură clocotită. Se amestecă până ce făina a cuprins toată untura. Se pune peste făina de pe masă, se adaugă ouăle, sarea şi atât lapte călduţ, cât se cere la frământat pentru a se obţine un aluat potrivit de tare. Se frământă aluatul bine, apoi se împarte în trei bucăţi şi fiecare se întinde separat, cât se poate de subţire. Se unge prima foaie cu untură sleită, se aşază deasupra a doua foaie, se unge şi aceasta, iar deasupra se pune ultima foaie. Se împătureşte în patru, se acoperă cu un şervet şi se lasă o jumătate de oră la rece. Se întinde apoi o singură foaie, se fac piroşti la fel ca mai sus şi se coc la cuptor la foc iute.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns