PLĂCINŢELE CU CARNE

By : | 0 Comments | On : iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

1 pahar caimac, 1 pahar făină, sare, 1 linguriţă unt. Pentru umplutură, aceleaşi cantităţi ca pentru “Colţunaşi fierţi”.

Se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smântână de pe lapte fiert), unul de făină şi puţină sare. Se întinde în lung, se unge cu o pană cu unt topit şi, se împătureşte în trei. Se acoperă cu un şervet şi se lasă 10 minute să se odihnească la rece. Se întinde foaia ceva mai groasă ca pentru tăiţei şi se taie în dreptunghiuri de 6 pe 12 cm. Se prepară carnea ca pentru colţunaşi, se pune câte o moviliţă pe jumătatea fiecărei bucăţi de aluat, se îndoaie cealaltă jumătate deasupra, astfel încât să formeze pătrate. Se strâng marginile între degete ca să se lipească. Se ung cu ou bătut şi se aşază pe o tavă. Se coc în cuptor, la foc iute.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns