Prăjitură cu cireşe

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

prajitura cu cirese

Mod de preparare:

Se spală cireşele, se curăţă de sâmburi şi se taie în sferturi apoi se presară peste ele 2 linguri de zahăr şi se lasă la rece. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt.

Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina. Se pune intr-o tava unsa cu ulei (sau folositi hartie de copt), peste care se pun cireşele fără sucul lăsat de la zahăr. Se da la foc potrivit, aproximativ 30 minute.

Cand este gata si s-a racit putin presarati zahar pudra peste. Se poate servi pur si simplu ca desert cu frisca sau alaturi de o cafea ori un ceai bun…

Notă:

Sunt foarte multe modalităţi de a pregăti o prăjitură delicioasă cu cireşe, eu o aleg însă pe aceasta pentru că este foarte rapidă şi efectul este unul nemaipomenit.

Asta ca să nu mai spunem că cireşele sunt fructele care îţi oferă o sursă de sănătate în această perioada a anului. Aceste fructe conţin vitaminele: A, B1, C, E precum şi mutle minerale.

Au un rol energizant atât din punct de vedere fizic cât şi psihic.

Share This Post!

Lasă un răspuns