PUI CU MAZĂRE PĂSTĂI

By : | 0 Comments | On : mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 pui mare, 1 kg mazăre păstăi verzi, 1 ceapă mică, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă bulion, 1 lingură unt sau untură, sare.

Se curăţă păstăile de mazăre ca şi fasolea verde, se spală. Se prăjesc uşor bucăţile de pui în unt ca mai sus, adăugând o ceapă dată prin răzătoare, făina şi la sfîrşit păstăile de mazăre. Se mişcă cratiţa din când în când, ca să nu se ardă pe fund, sau se dă uşor cu o lingură de lemn. După ce au început şi păstăile să se moaie, se adaugă câte puţină apă, să fiarbă înăbuşit o jumătate de oră. Nu trebuie.să fiarbă prea mult, pentru ca să nu se sfărâme nici puiul, nici păstăile. Când este aproape gata, se adaugă sare, zahăr şi bulion. Se ţine la cuptor o jumătate de oră înainte de a fi dată la masă. Se poate servi şi cu smântână.

IasiPapa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns