Puiul si leguma fac casa buna

By : | 0 Comments | On : septembrie 6, 2011 | Category : Retete cu carne de pasare

pui cu legume si orez

De fiecare data cand trebuie sa gatesc ceva cu carne de pui, imi aduc aminte de reclama aia simpatica de la nu stiu ce ferma de pasari care rula acum ceva timp in urma mai toata ziua pe la televizoare cu “ zboara puiule, zboara!”. Ma amuza teribil piciul acela dragalas care fugea cu puiul in mana prin supermarket. Vedeti, tot picii astia mici ai familiei dau suflet oricarui lucru in viata asta. In alta ordine de idei, eu sunt o mare mancatoare de carne si nu prea pot sa las vreo zi sa treaca fara sa imi alint stomacelul cu o masa copioasa cu carnita. Insa, sunt destul de atenta la ce fel de carne mananc, asa ca cea de pui mi se pare cea mai in regula pentru o digestie usoara si pentru un efect cat mai redus asupra siluetei. Azi am vrut sa combin legumele cu carnea pentru a-mi oferi un rasfat sanatos la masa de amiaza pentru ca in restul zilei sa ma simt usoara si cu putere de munca. Si sa va mai spun un lucru: este incredibil ca dureaza doar 20 de minute sa gatesti un fel de mancare atat de complex si sanatos. Dati drumul la cronometre si sa incepem:

Mod de preparare:

- pieptul de pui il pregatesti la tigaie, apoi il tai fasii.
– orezul il pregatesti precum in indicatiile de pe pachet si il lasi putin sa se raceasca.
– la aceasta reteta folosesti o combinatie de 3-4 legume, oricare ar fi ea
– maslinele le tai rondele, ardeii cuburi, ceapa tocata
– pui toate ingredientele intr-un vas, asezonezi si amesteci usor cat sa nu zdrobesti, dar totusi sa omogenizezi.

Acum e momentul sa-i sugerati puiului sa zboare in farfuria dumneavoastra si sa-l rugati sa va incante ochii, papilele gustative si stomacul cu gustul delicios de carne usoara, legume delicioase si arome deosebite. Nu-i asa ca vi s-a starnit o foame de lup cand vedeti ce amestec de bunatati va asteapa in tigaie? Eu zic sa nu mai asteptati, asa ca va urez Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns