Salata cu paste si ton

By : | 0 Comments | On : iulie 14, 2011 | Category : Retete Diverse, Salate

Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, puneti-le intr-o strecuratoare, turnati apa rece peste ele si scurgeti-le. Curatati ceapa si taiati-o inele fine. Spalati rosiile si taiati-le in jumatate. Puneti atat ceapa, cat si rosiile intr-un castron impreuna cu pastele si amestecati-le. Pentru dressing amestecati sucul de lamaie, supa, sarea, piperul si uleiul de masline.

Turnati-l peste salata, amestecati inca o data ingredientele si lasati-o la frigider aproximativ 30 de minute sa se patrunda. Spalati rucola si rozmarin-ul, taiati rucola in doua si tocatirozmarin-ul. Scurgeti tonul si despartiti-l bucatele.

Amestecati-l in salata impreuna cu rucola sirozmarin-ul tocat si condimentati totul inca o data cu sare si piper.

Nota:
Rucola a fost preluata din bucataria italiana, care in momentul de fata se pare ca este cea mai raspandita si cea mai apreciata bucatarie din lume.

Rucola este considerata ultima descoperire in materie de dietoterapie pe plan mondial, fiind si cea mai la moda salata din Europa occidentala si din Statele Unite (unde este cunoscuta si sub numele de argula).

Este apreciata mai ales ca element de forta in curele de slabire si de dezintoxicare, unanim considerata ca fiind extrem de eficienta in aceste domenii. In momentul de fata se gaseste si la noi in toate supermarket-urile, semn ca ne-am aliniat si noi cu restul lumii…

Share This Post!

Lasă un răspuns