Salata de pui cu susan

By : | 0 Comments | On : iulie 14, 2011 | Category : Retete Diverse, Salate

Taiem pieptul de pui in doua (cei doi lobi, cate unul pentru fiecare portie), punem carnea intr-o oala cu multa apa si sare si lasam sa fiarba. Lasam jumatate de ora, carnea se va face in acest timp. Scoatem carnea si lasam sa se racoreasca. Intre timp pregatim sosul: prajim semintele de susan cam 1 minut pe foc mare, amestecand continuu, retinem 2 lingurite (pentru decorat), iar restul le macinam in masina de cafea.

Amestecam susanul macinat cu sosul de soia, uleiul de susan si sucul de la lime. Mai adaugam 2 linguri apa de pe puiul care fierbe ca sa subtiem putin sosul. Curatam castraveciorii de coaja si apoi ii taiem fasii pe lung (doar pana ajungeti la seminte!) folosind o ustensila pentru curatat legume.

Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam boiaua de ardei iute si ardeiul iute taiat rondele, amestecam rapid cateva secunde si adaugam fasiile de castraveti.

Calim totul cam 3-4 minute si apoi presaram putina sare si patrunjelul tocat marunt. Lasam sa se racoreasca. Dupa ce pieptul de pui s-a racit il taiem felii subtirele pe lung, folosind un cutit bine ascutit astfel incat faliile sa iasa perfect. Asezam feliile ca un evantai pe o farfurie.

La baza “evantaiului” asezam jumatate din castraveciorii picanti, apoi stropim totul cu sos de susan. Presaram o lingurita din semintele prajite (cele retinute pentru decorat) si servim salata calduta.

Nota:
As vrea sa stiti ca ardeiul iute regleaza circulatia sangelui, favorizeaza dilatarea vaselor de sange si raspandeste o senzatie de caldura in tot organismul. Ardeiul iute este atat de benefic pentru organism incant nu trebuie evitat de nimeni, se spune ca un ardei iute pe zi tine radicalii liberi la distanta, ajuta organismul sa se imunizeze si alunga oboseala. in plus se crede despre el ca stimuleaza eliberarea de endorfine, asa numiti ,,hormoni ai fericiri”.

Share This Post!

Lasă un răspuns