SALATĂ DE VARZĂ ROŞIE

By : | 0 Comments | On : mai 20, 2010 | Category : Retete Diverse

500 g varză roşie, 3 linguri ulei, 1/2 ceaşcă oţet îndoit cu apă, 1/2 linguriţă sare.

Se taie varza foarte fin. Se sărează, se amestecă, se lasă să stea puţin şi se stoarce bine. Se pune la foc sa fiarbă oţet de vin îndoit cu apă şi cu sare cât trebuie. Se toarna oţetul clocotit peste varză şi se amestecă bine câteva mi­nute cu o lingură şi cu o furculiţă de lemn sau de os (lingurile de metal coclesc repede în oţet). Varza astfel pregătită se poate ţine la rece, în borcane bine acoperite, câteva săptămâni. Înainte de a servi la masa, se adauga uleiul.

IasiPapa mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns