ŞTIUCĂ UMPLUTĂ LA CUPTOR

By : | 0 Comments | On : mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

Aceleaşi cantităţi ca mai sus, în plus 2 linguri de unt.

Se curăţă ştiuca. Se scoate pielea cu atenţie ca să rămână întreagă. Cine este îndemânatic face o simplă tăietură pe burtă, apoi cu ajutorul unui cuţit mic şi nu prea tăios, începe să desfacă pielea, astfel încât la sfârşit pielea rămâne prinsă numai de cap. Se poate însă tăia de la început capul, apoi se desprinde pielea la gât şi se scoate de pe peşte ca o mănuşă întoarsă pe dos. Se spală, se freacă cu puţină sare şi se lasă la o parte. Se desface carnea de pe oase, se trece prin maşina de tocat, împreună cu miezul de la o felie de pâine muiat în lapte şi stors. Se freacă totul bine cu ulei, se adaugă ouăle, pătrunjel tocat, piper şi puţină sare. Se umple pielea de ştiucă bine stoarsă de apă. Se dă forma peştelui, se coase pe unde s-a umplut şi se aşază la loc. După ce se umple, se pune untul într-o cratiţă lungă, se aşază peştele şi se dă la cuptor. Se unge din când în când cu untul din cratiţă. Se serveşte caldă, cu lămâie.

IasiPapa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns