SUFLEU DE BRÂNZĂ NUMAI CU ALBUŞ

By : | 0 Comments | On : iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

1 lingură unt, 1 lingură făiină, 1 1/2 ceaşcă lapte, 150 g brânză rasă, 50 g caşcaval, 6 albuşuri, sare, piper, 1/2 lingură unt pentru uns forma şi puţin pesmet.

Se face un rântaş alb dintr-o lingură de făină şi o lingură de unt. Se stinge cu lapte sau cu smântână subţire. Cum începe să fiarbă, se dă la o parte, se adaugă brânza rasă şi caşcavalul tăiat în bucăţele mici. Se pune sare şi, după gust, puţin piper sau nucşoară pisată. Se amestecâ cu albuşurile bătute spumă şi se toarnă compoziţia într-o formă bine unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Se presară brânza rasă, se dă la cuptor. Se serveşte îndată ce a crescut şi s-a rumenit deasupra.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns