SUPĂ CÂMPENEASCĂ

By : | 0 Comments | On : mai 20, 2010 | Category : Retete Diverse

3 l apă, 1 morcov, 1 gulie, 2 fire de praz, 3 cartofi mijlocii, 1 ţelină mică, 1 lingură unt sau ulei, sare, 1 gălbenuş, 1 lingură smântână.

Morcovul, gulia şi prazul se taie ca fideaua şi se înăbuşe într-o cratiţă cu o lingură de unt sau de ulei. Se curăţă cartofii şi ţelina, se fierb şi se trec prin sită. Se pune zeama la fiert într-o oală de supă, împreună cu zarzavatul înăbuşit. Se potriveşte de sare, se lasă să fiarbă şi când supa este gata, se drege în castron cu un gălbenuş şi cu puţină smântână.

IasiPapa mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns