Supa crema de mazare

By : | 0 Comments | On : iulie 13, 2011 | Category : Ciorbe / Supe, Retete Diverse

Supa crema de mazare este alegerea perfecta pentru un pranz consistent si gustor. Sunt perioade in fiecare an cand multi oameni doresc sa tina un regim care sa contina cat mai multe vegetale si sa evite consumul de carne.

Daca va ganditi sa faceti asta trebuie sa stiti ca alte surse de fier sunt: lintea, soia, mazarea, prunele, smochinele si strugurii. In afara de faptul ca poate acoperi fara probleme necesitatile nutritive ale organismului, dieta vegetariana are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele si aspectul dermal, da energie si vitalitate sexuala, digestie usoara, memorie buna si capacitate de concentrare crescuta.

Mod de preparare:
Se curata si se spala bine mazarea, spanacul si verdeata. Se pun mai intai boabele de mazare cu apa pe foc. Dupa cateva clocote, se adauga frunzele de spanac si sarea.

Dupa ce boabele de mazare sunt bine fierte, se paseaza totul pentru a transforma legumele intr-un piure vegetal. Intr-o alta oala se topeste untul, se presara faina, apoi se adauga cateva linguri de zeama in care a fiert mazarea. Se lasa sa fiarba 5-10 minute.

Se adauga piureul, restul de zeama, sarea, piperul si zaharul, dupa gust. Se amesteca bine si se mai da un clocot. Se serveste presarata pe deasupra cu marar tocat marunt si ca orice alta supa crema si cea de mazare are un gust desavarsit atunci cand este servita impreuna cu crutoane.

Share This Post!

Lasă un răspuns