Supa crema de pui cu ciuperci

By : | 0 Comments | On : iulie 14, 2011 | Category : Ciorbe / Supe, Retete Diverse

Mod de preparare:
Puiul curatat si spalat se pune la fiert intreg impreuna cu zarzavaturile, in apa rece cu putina sare. Cind este gata se scoate, se detaseaza carnea de pe oase si se taie betisoare sau cubulete, nu prea mari. Dupa ce carnea s-a fiert si zarzavaturile s-au inmuiat, se strecoara si se paseaza. Pireul obtinut se pune in supa si se da citeva clocote. Galbenusul, amestecat cu faina si cu smintina, se toarna peste supa, se potriveste de sare si se mai fierbe circa 20 minute. Ciupercile se adauga in supa impreuna cu bucatelele de pui fiert.In final se stoarce in supa jumatate de lamaie. Cind crema este gata, se serveste cu crutoane si patrunjel tocat.
Nota:
Un mod deosebit de a servic supa crema este sa o asezati pe masa intr-o paine special facuta. Painea va fi rotunda cu coaja tare si cu miezul scobit iar in interior se va turna supa peste garnisindu-se cu crutoane si patrunjel tocat.

Share This Post!

Lasă un răspuns