SUPĂ DE CIUPERCI

By : | 0 Comments | On : mai 20, 2010 | Category : Retete Diverse

3 l apă, zarzavat de supă, 500 g ciuperci, 1 linguriţă unt, 1 lingură făină, sare, piper, 1 gălbenuş.

Se aleg ciuperci tinere, adică încă închise, şi foarte proaspete. Se spală bine, se curăţă şi se taie în felii potrivite. Ca să rămînă albe, pe măsură ce sunt curăţite, se pun într-un castron cu apă şi puţin oţet. Se scurg bine şi se înăbuşă într-o cratiţă cu 1/2 lingură de unt, sare, piper şi puţină frunză de pătrunjel tocat fin. Se prăjeşte uşor o lingură de făină în 1/2 lingură de unt şi se stinge cu apa în care a fiert zarzavatul de supă. Se adaugă ciupercile şi se lasă să mai fiarbă. Înainte de a servi, se drege cu un 1 gălbenuş.

IasiPapa mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns