Tarta de duminică cu fructe

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

Mod de preparare:

Amestecati 3 oua, 125 g zahar, 125 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 125 g margarina cu mixerul timp de 5 minute, apoi turnati totul intr-o tava de tarta si coaceti aproximativ 30 de minute la foc mic. Pana se coace pregatiti crema de vanilie pentru tarta.

Pentru crema, fierbeti laptele, bateti 3 galbenusuri cu 300 g zahar praf si 1 lingurita zahar vanilat. Turnati laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand repede, incontinuu, pe foc mic sau la bain-marie. Tineti pe foc potrivit pana se ingroasa, apoi lasati-o la racit.

Dupa ce s-a racit blatul de tarta il umpleti cu crema de vanilie si il ornati cu fructe…fiecare dupa preferinte si imaginatie…si nelipsita frisca…

Nota:

Frisca batuta se obtine din frisca lichida dulce, batuta cu telul electric, la care se adauga zahar pudra si esenta de vanilie. Este potrivita pentru a prepara spume de fructe, inghetata cu frisca, umpluturi pentru torturi sau, pur si simplu, pentru a fi servita deasupra unei tarte sau a unei prajituri din ciocolata. Poate ati fi curiosi sa aflati ca frisca este, de fapt grasimea din laptele integral.

Ea se obtine prin separare din lapte pasteurizat, iar apoi este omogenizata astfel incat grasimea sa fie distribuita uniform si sa capete o textura specifica. Grasimea proaspata, dulce, este frisca lichida, iar cea supusa unui proces controlat de fermentatie devine smantana fermentata, usor acrisoara.

Share This Post!

Lasă un răspuns