Tort aromat cu crema de ciocolata

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

Mod de preparare:

Pentru a face blat-ul: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie (sau un pliculet de zahar vanilat), ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua sau in trei si se insiropeaza bine. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Blatul se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.

Nota:

Daca nu vreti sa va bateti capul si sa faceti blatul puteti linistiti sa cumparati un blat de la magazin, faceti doar creme si il ornati, va fi delicios. Un astfel de tort poate fi ornat dupa bunul plac si imaginatia fiecaruia. Va fi la fel de bun si cu crema fiarta de oua pe aburi.

Bun nu doar pentru sarbatori si ocazii speciale, delicios si pentru o zi obisnuita in care va face tuturor o surpriza placuta.

Share This Post!

Lasă un răspuns