Trucuri utile în bucătărie

By : | 0 Comments | On : iulie 11, 2011 | Category : Stiati ca:

Ştiai că mâncarea prea sărată se poate salva, dacă adaugi în ea bucăţi de cartof crud sau că uleiul nu mai sare dacă pui în
tigaie puţină sare? Iată şi alte sfaturi care îţi uşurează munca în bucătărie sau chiar te scot din încurcătură rapid şi ieftin.
● Pentru a împiedica mărul tăiat să se înnegrească, stropeşte-l cu puţin suc de lămâie.
● Ţelina rămâne proaspătă pentru mai mult timp dacă este învelită în folie de aluminiu şi pusă în frigider.
● Oul fiert se curăţă mai uşor dacă înainte de fierbere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluţie este să curăţi oul, ţinându-l într-un bol cu apă rece.
● Pentru a verifica dacă oul este proaspăt se pune într-un bol cu apă sărată. Dacă se duce la fund este proaspăt, dacă pluteşte este vechi.
● Usturoiul se curăţă mai uşor dacă este încălzit puţin înainte, pe o tablă aşezată pe foc.
● Fructele prea verzi se coc dacă sunt învelite într-un ziar şi puse într-un loc călduţ timp de două-trei zile.
● Dacă lămâia este prea tare, se ţine în apă caldă timp de cinci-zece minute. Astfel va deveni mai moale şi mai uşor de stors.
● Laptele nu se mai lipeşte de oală când îl fierbi, dacă ţii o lingură în ea şi laşi focul mai mic.
● Laptele nu se strică, chiar dacă nu este pus în frigider, dacă, atunci când fierbe, adaugi în el o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu.
● Pentru a păstra lamele robotului de bucătărie ascuţite şi în stare bună, se râşneşte în el, din când în când, puţină sare.
● Când s-au fiert pastele, melcişorii sau tăiţeii, se scurge apa fiartă şi se pune peste ele apă rece, ca să nu se lipească bucăţile între ele.
● Ca să nu-ţi mai lăcrimeze ochii de la ceapă, tai-o în două bucăţi şi ţine-le în apă timp de 15 minute înainte de a le tăia.
● Pentru a curăţa mai uşor cuptorul, prepară o pastă din apă şi bicarbonat de sodiu, pe care o întinzi pe locurile murdare. Apoi porneşte cuptorul pentru o jumătate de oră. Petele uscate de mâncare vor ieşi mult mai uşor.
● Înainte de a face pop-corn, ţine grăunţele în congelator şi preparăle când sunt încă îngheţate.
● Pentru a coace mai uşor cartofii, ţine-i în apă sărată timp de 15 minute, înainte de a-i băga la cuptor.
● Cartofii se strică mai repede dacă sunt ţinuţi lângă ceapă. Deci, pune-le în locuri separate.
● Înainte să fierbi orezul, adaugă în apă câteva picături de suc de lămâie. Astfel orezul va ieşi mai alb şi mai aspectuos.

Share This Post!

Lasă un răspuns