Un alint gustos pentru dimineata…Crema fina de branza

By : | 0 Comments | On : august 17, 2011 | Category : Retete cu Branza, Retete Culinare

crema de branza la cuptor

“Cu branzica ne facem mari si sanatosi” auzi pe la toate reclamele care-si promoveaza produsele lactate si cred ca toti avem imprimat undeva in creier efectul benefic al lactatelor in viata noastra. Avem nevoie de calciu, iar branza este una din cele mai nesecate surse din acest nutrient. De mici, de la gradinita, picii primesc in rucsacele cate un cubulet mic de branza cu explicatia imediata a mamicilor pentru a-I convinge sa il manance ca numai asa vor creste mari, frumosi si sanatosi, iar doamna educatoare va fi mandra de ei. Bineinteles ca asa si este , vor creste sanatosi, oasele lor in dezvoltare vor primi aportul necesar de calciu pentru a fi puternice si vanjoase. Ei bine, acum dupa un pic de “teorie”,ar fi bine sa trecem la practica, sa le pregatim celor mici un rasfat de dimineata :

Mod de preparare:

- pregateste un sos alb din 60g unt, 2 linguri cu faina si lapte
– sosul astfel obtinut, toarna-l peste branza de vaci stoarsa si zdrobita cu furculita si telemeaua data pe razatoare
– incorporeaza smananta si ouale batute cu un praf de sare
– toarna compozitia in forme de yena unse cu restul de unt
– lasa la cuptor la foc moderat, 40-45 minute.
Se poate servi ca atare, calda sau rece, sau cu putin parmezan ras deasupra.

Ei bine, cu o branzica pregatita astfel, cu siguranta vei reusi sa-ti vezi puiul crescand mare, frumos si sanatos ca sa poata avea grija si el de tine cand vei fi batrana. Glumesc, pentru ca daca nu stiai, mamicile nu imbatranesc niciodata! Ele sunt vesnice! Crede-ma pe cuvant!
Inainte sa-ti urez pofta buna, o sa-ti spun un mic truc… crema va fi mult mai fina daca treci branza printr-o sita deasa. Acum , iti urez Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns