Un rasfat dulce-acrisor „Tarta cu visine”

By : | 0 Comments | On : iulie 6, 2011 | Category : Desert

tarta cu visine

De cate ori vi s-a intamplat sa vreti sa mancati ceva dar sa nu stiti ce? Ati vrea parca ceva dulce, dar nu prea dulce, ar merge si ceva sarat dar totusi nu prea sarat…E o mare incercare pofta pe care o resimtiti. Am stat si m-am gandit indelung ce ar putea indeplini atatea conditii deodata….

Si mi-a venit o idee: o superdelicioasa tarta pentru superpofticiosi nehotarati. Si dulce si acrisor plus un varf de sare, si am incropit reteta potrivita pentru o tarta cu visine. Fara prea mult efort am facut rost de :

Se procedeaza in felul urmator:

Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat bine cu zaharul turnat cate putin pana se face o spuma de bezea dupa care se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga apa, uleiul si faina turnata incet, in ploaie. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Visinele se scobesc de sambure, se amesteca cu zahar tos si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce aluatul este turnat in tava, fructele se tavalesc prin faina si se aseaza pe aluat.

Acum ramane sa hotarati dumneavoastra….vi s-a implinit visul poftei fara nume? Eu cred ca da…are tot ce-ati cautat: dulce, acru si sarat,deci i-am gasit si nume: supertarta cu visine. Fara indoiala o sa ma credeti pe cuvant.
Va urez superpofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns