VARZĂ LA CUPTOR

By : | 0 Comments | On : iunie 10, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg varză, 1 lingură făină, 3 linguri untură sau unt, 2 linguri brânză rasă, 1 ceaşcă smântână, 1 lingură pesmet.

Se curăţă o varză frumoasă de frunzele verzi. Se taie în două, apoi fiecare jumătate în felii groase cât degetul. Se pun în apă clocotită cu puţină sare, să fiarbă 10 minute. Se scot feliile pe o sită să se scurgă bine de apă. Se dau prin făină şi se prăjesc în unt sau în untură. Nu trebuie rurnenite, se ţin numai până încep să se îngălbenească. Se unge bine o formă cu unt, se aşază feliile de varză, iar printre ele se pune brânză rasă. Se toarnă deasupra smântână în care s-a adăugat un praf de făină şi unul de sare, se presară deasupra brânza rasă amestecată cu pesmet. Se dă la cuptor, la foc potrivit; se ţine până se rumeneşte frumos deasupra.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns