VATRUŞCHI (BRÂNZOAICE)

By : | 0 Comments | On : iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

Pentru aluat, aceleaşi cantităţi ca la “Piroşti din aluat dospit”. Pentru umplutură, 400 g făină, 150 g untură, 1 pahar lapte, 50 g drojdie, 3 linguriţe zahăr, 1 linguriţă rasă de sare. Pentru umplutură: 200 g brânză, 1 ou, 1 lingură smântână, 1 linguriţă făinâ, sare, vanilie şi zahăr după gust.

Se face un aluat crescut ca pentru piroşti. Între timp se pregăteşte brânza pentru umplutură din brânză de vacă frecată cu ou, smântână, zahăr, făină şi un praf de sare. Se întinde foaia de aluat, se taie forme rotunde ceva mai mari (ca o farfurioară), se pune câte o linguriţă bună de brânză şi se adună marginile aluatului în formă de pungă, lăsând brânza totuşi descoperită. Se unge cu ou, se înţeapă brânza de câteva ori cu furculiţa şi se coc la cuptor, pe o tavă unsă cu unt, la foc iute.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns