Vin fiert

By : | 0 Comments | On : iulie 13, 2011 | Category : Bauturi, Bauturi pe baza de Alcool

vin fiert

Mod de preparare:

Se spală mărul şi portocala şi se taie cubuleţe. Se pune vinul la fiert şi se adaugă toate cele de mai sus, mai puţin pliculeţul de ceai.

După ce a fiert numai până aproape să dea în clocot se opreşte şi se introduce ceaiul se acoperă cu un capac şi se lasă pentru doua minute. Iar la sfârşit de tot se pune puţină miere sau zahăr după preferinţă.
Hai noroc şi distracţie plăcută.

Notă:

Vinul fiert îşi are probabil rădăcinile în vinurile condimentate care erau băute în Evul Mediu, de exemplu hypocras (numit după Hipocrates).Atunci când moda vinului fiert a prins printre orăşeni, s-a îndulcit mai întâi cu miere şi apoi cu zahăr şi alte condimente.

Cine nu savurează o cană de vin fiert atunci când afară sunt grade cu minus şi se află la trecerea dintre ani?

Share This Post!

Lasă un răspuns