VINETE CU BRÂNZĂ LA CUPTOR

By : | 0 Comments | On : iunie 10, 2010 | Category : Retete Diverse

3 vinete mijlocii, 3 linguri făină, 4 linguri unt sau untură, 1 1/2 ceaşcă cu lapte, 100 g brânză, sare, 1 linguriţă pesmet, unt proaspăt cât o nucă.

Se prăjesc vinetele ca pentru “Vinete greceşti” şi se prăjesc în unt sau untură. Separat se face un sos alb din două linguri de unt în care se prăjesc uşor două linguri de făină şi se stinge cu lapte. Se adaugă brânză rasă, se potriveşte de sare şi de piper. Într-o formă rezistentă la foc, se aşază rânduri alternând de vinete şi de sos. Deasupra se presară pesmet şi se adaugă câteva bucăţele de unt. Se dă la cuptor până începe să se rumenească.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns