Pui cu Orez si Legume…Zboara puiule, zboara!

By : | 0 Comments | On : iulie 8, 2011 | Category : Retete cu carne de pasare

broccoli-rice-pilaf

Recomandat in orice cura alimentara, carnea de pui, in special pieptul de pui, se numara printre putinele produse alimentare care ofera un surplus de proteine organismului. Usor de pregatit si de digerat, pieptul de pui este unul din produsele cele mai sanatoase.

Eu iti propun sa gatim azi un pui cu orez si legume, usor de preparat si usor de mestecat. E o reteta cu care nu vei da gres astfel incat si soacra iti va da nota 10 pentru simtul tau de gospodina.

Cu siguranta va dormi mai linistita stiind ca baiatul ei are o sotie priceputa si-l hraneste sanatos. Urmareste acesti pasi pentru a o convinge pe mama-soacra:

1. Se spala orezul si se pune sa fiarba la foc mic intr-o oala de 2 litri, cu apa clocotita, sare si ulei de masline. Dupa ce a fiert, se da deoparte.
2. Separat, se spala legumele si se fierb in apa cu sare, mai putin ardeii. Dupa aceea, se scot in sita si se lasa sa se scurga. Ardeii se taie fasii.
3. Se feliaza pieptul de pui, se unge cu untul moale si se condimenteaza cu sare, piper si usturoi macinat. Se rumeneste pe gratar. Puiul se serveste cu legumele fierte si cu orezul.

Acum e momentul sa ii inviti la masa. Cu siguranta soacra ta are deja o privire critica si abia asteapta sa iti spuna ca ai uitat sa pui ceva in mancare. Dar de data aceasta nu va mai putea.

Ai facut totul ca la carte. Va trebui sa spuna cateva cuvinte de lauda printre dinti si sa afiseze un zambet obligat. Ai reusit!
Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns