Atat de simplu de facut, ca si fiica mea o poate face. Supa crema de dovleac.

Draga ce sa mai fac azi de mancare? Zice sotia. Nici nu mai stiu ce sa mai fac, da-mi o idee!

Da, de parca le-a facut ea. Zic si eu in mintea mea!
Oricum ar fi nu pot spune mai multe, mie imi convine si asa, facem echipa buna si ne place. Am ales sa facem supa de dovleac, de ce? Pentru ca e buna, pentru ca e hranitoare, pentru ca e o reteta simpla si usor de facut si pentru ca inspira. O cina delicioasa, aromata cu gust, alaturi de cei dragi, ce altceva sa-ti mai doresti?

Dovleacul asta e cu peripetii, a indurat o parte buna din gerul iernii si chiar a rezistat eroic. E adus de la tara de la bunici, organic, parfumat si super dulce. A rezistat eroic cateva luni depozitat in antreul casei, ca un fel de animal de casa. Si abia astepta sa-si aseze aromele in farfurie.

A venit timpul sa-l gatim. Iar din el au iesit cateva feluri de mancare. Am facut supa delicioasa, am facut la cuptor copt si niscaiva placintele cu dovleac.
Atat va spun si reteta de mai jos, nu va mai zic prea multe ca va fac pofta. Oricum ar fi, sa aveti pofta!

Ingrediente si mod de preparare

Course Fel principal
Keyword cum se face supa crema de dovleac, mancare pentru copii, retete cu dovleac, retete de post, retete de slabit, retete sanatoase, supa crema de dovleac
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Se racoreste 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 8 pers.
Author Iasipapa

Ingredients

  • 1 – 1.5 kg dovleac taiat cubulete
  • 3 buc cepe medii tocate
  • 100 ml suc de rosii sau o lingura pasta de tomate
  • 5 – 6 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline sau floarea soarelui

sare, piper si o frunzulita de dafin (dupa gust)

    Se serveste cu crutoane Optional: parmezan, seminte de dovleac fara coaja, nuci, cimbru sau oregano si putin ulei de masline

      Instructions

      • Se incinge uleiul bine, se pune usturoiul si o frunza de dafin si se lasa un minut pentru aroma. Punem ceapa, sare si piper peste si lasam asa pana ce ceapa incepe sa se rumeneasca. 
      • Punem peste sucul de rosii facut in casa, sau pasta de tomate c-am o lingura si mai lasam un pic pe foc 1-2 minute.
        Vom pune dovleacul amestecam bine totul, acoperim cu apa sau cu supa (legume sau pui) si dam la foc mic spre mediu pana ce dovleacul se paseaza foarte usor cand apasam cu lingura sau furculita.
      • Mixam totul bine pana obtinem o crema fina, lasam putin sa se racoreasca inainte de servire.
        Se serveste cu crutoane de paine cu putin ulei de masline, parmezan ras, seminte de dovleac (fara coaja evident), putin cimbru sau oregano, cateva nuci si gata.
        Sa aveti pofta!

      Video

      Be the first to comment

      Leave a Reply

      Your email address will not be published.


      *