Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Ingrediente simple, la indemana tuturor, ieftin si bun ca odinioara. Am vrut sa aceasta reconstruiesc reteta asa cum o facea mama, cu dulceata de cirese amare pe deasupra si bineinteles cu o grosime considerabila. Mama te iubesc, iar voi cei cu amintiri din copilarie, sa aveti pofta! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ou in cuib de paine cu sunca si cascaval

Am zis ca daca tot am de gand sa ma joc putin, sa si filmez pentru ca asa se cade acum. Oricum a iesit fantastic, am trezit toata gasca, de la mic la mare, iar micul nostru dejun a devenit o mica gustarica pentru toti. O familie fericita intr-o dimineata de februarie, aroma de bacon…

Friganele cu bacon si cascaval

Renumitele friganele, salvarea tuturor mamelor cand sunt pe fuga. Nimic complicat si nu dai gres niciodata. Acum am vrut ceva putin diferit, dar cu seama mai gustos decat friganelele clasice.

Am zis ca merge o astfel de combinatie si bineinteles nu e complicat deloc sa le faci. Mult nu mi-a luat sa trec la actiune. Am dat repede fuga la frigider sa vad daca am ingredientele, le-am bifat pe toate si rapid am facut un mic dejun deosebit, pentru cei mici, dar si pentru cei mari.

Urmariti aceasta video reteta si treceti la fapte. Un adevarat deliciu culinar, paine cu ou, cascaval, bacon, un pic de ardei rosu si cateva minute pentru a le prepara. Atat!

Ingrediente si mod de preparare
Prep Time
15 mins
Cook Time
5 mins
Total Time
20 mins
 
Keyword: friganele, friganele cu bacon, paine cu ou, paine cu ou si cascaval, retete copii, retete rapide, retete rapide cu ou, retete sanatoase, retete video
Servings: 2 pers
Author: Iasipapa
Ingredients
  • 2 buc oua
  • 4 felii paine
  • 100 ml lapte
  • 50 gr cascaval
  • 25 gr bacon
  • 25 ml ulei
  • 1/4 buc ardei rosu
sare si piper dupa gust.
Instructions
  1. Se bat bine ouale, se pune sare si piper dupa gust, se adauga laptele, cascavalul, sunca si ardeiul rosu. Amestecam totul bine, dupa care tavalim bine painea prin amestecul cu ou, dar sa avem grija sa ia din toate.

  2. Dam drumu in tigaia incinsa la putin ulei si prajim feliile de paine pe ambele parti circa un minut. Se scot si se servesc caldute.

Recipe Video

Friptura de pui in vin cu usturoi

Sa va spun putin despre fripturica asta. Descoperita printre retetele unei matusi foarte dragi noua si care ne-a spus ca este nemaipomenit de usor de facut si foarte gustoasa. Am facut prima oara acum vreo 15 ani si de atunci, cred ca o facem odata la una doua luni. Evident ca am incercat si cu…

Langosi deliciosi ca altadata – gustul copilariei mele

Se pare ca langosile astea chiar au ceva special si sunt printre preferatele noastre. Indiferent de unde vin cine le-a inventat. Eu sunt de parere ca bucataria uneste, ca bucataria canta la unison un fel de melodie, un fel de limbaj special care da o stare de bine, de liniste de fericire. Se spune ca…

Pizza cu bacon/kaizer/salam

Pizza a fost conceputa in vremuri mai putin bune, de catre italieni, cand trebuia sa faci ceva mai din nimic. Adica cu resturi de carne, salam, cartofi si ce mai gaseau ei prin gospodarie.Se pare ca in anumite case, traditia a fost preluata, dar de data aceasta nu din lipsa de materie prima, ci pentru…

Salata de fasole clasica cu ceapa

De obicei atunci cand punem fasolea la fiert,

De obicei atunci cand punem fasolea la fiert, nu punem doar cat avem nevoia sa facem o ciorbita sau o fasole scazuta. Eu inmoi suficienta fasole cat sa pot face cat mai multe retete din ea. E saptamana in care imi fac pofta de fasole din toate punctele de vedere. De aceea si postarile mele in aceasta saptamana au fost numai cu fasole. Am creat patru retete cu salata de fasole, tocmai pentru a arata cat de mult conteaza sa te joci in bucatarie. Chiar va invit sa faceti astfel de experimente, cu salaturi, cu verdeturi, cu abocado, poromb etc.

Ingrediente si mod de preparare
Prep Time
10 mins
Total Time
10 mins
 
Keyword: cum se face salata de fasole, retete cu fasole, retete de slabit, retete sanatoase, salata de fasole cu ceapa, video salata de fasole
Servings: 2 pers
Author: Iasipapa
Ingredients
  • 300 gr fasole fiarta sau la conserva Daca folositi fasolea de la conserva spalati-o inainte
  • 1 buc ceapa marime medie
  • 30 ml ulei masline sau de floarea soarelui
Sare, piper, boia si zeama de lamaie dupa gust
Instructions
  1. Fasolea fiarta se amesteca cu ceapa tocata marunt, uleiul, zeama de lamaie si condimentele si asta e tot. Sa aveti pofta! 

Recipe Video

Voi incepe cu cea clasica cu ceapa, care se face atat de usor incat nu-ti vine sa crezi. Totul e sa profiti de surplusul de fasole si sa faci diverse retete din ea.