Chec cu lamaie, delicios, pufos reteta pentru copii

In 2011 am pornit acest proiect si desi am facut o pauza lunga stiam ca la un moment dat voi reveni asupra lui. Imi place sa gatesc, imi place sa combin si sa imbin diverse arome si produse. Pe parcursul celor cativa ani de pauza am avut ocazia sa vad ce inseamna cu adevarat o bucatarie adevarata si sa inteleg mai bine aceasta meserie. Este o meserie grea, dar frumoasa din toate punctele de vedere. Am tot respectul pentru bucatarii care isi fac meseria si respecta intru totul ceea ce fac.
Astazi am dorit sa refac o veche reteta si anume, Checul de lamaie, este o reteta simpla si desi nu sunt un mare fan al dulciurilor, pe aceasta m-am incumetat sa o fac.
Ma puteti gasi atat pe:
www.iasipapa.ro – unde voi posta retere video cu mancaruri normale, cu gust si pline de savoare, exact asa cum e si in viata noastra de zi cu zi. Cateodata mai bine cateodata mai provocator. Dar, de mancat tre sa mancam cu totii.
Pe www.facebook.com/iasipapa va invit sa ma urmariti, poate si un like, de ce nu si un share, caci in felul acesta vor ajunge retetele in cat mai multe locuri si meleaguri.
Pe www.youtube.com/iasipapa l-am creat in 2011 si de atunci ne-am strans in fur de 5000 de abonati/subscriberi, care sunt la curent cu ce am gatit si voi gati de acum incolo.

Te invit si pe tine draga cititorule sa te inscrii pe una din aceste pagini, daca nu pe toate sa putem povesti de ale gurii.


Va imbratisez si SA AVETI POFTA!

Ingrediente si mod de preparare

Course Desert
Keyword chec cu lamaie, chec pufos, cum se face checul, retete cu lamaie
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Timp de racire 45 minutes
Total Time 2 hours
Author Iasipapa

Ingredients

  • 2 buc. lamaie (zeama)
  • 7 buc. oua
  • 1 plic praf de copt
  • 350 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 2 linguri cacao pudra
  • 9 linguri ulei

Instructions

  • Se storc lamaiele de zeama si se amesteca cu praful de copt. Atentie va face reactie si se vor crea mici bule. Este indicat sa aveti un vas mai mare pentru a nu face mizerie si a nu pierde din amestec.
  • Se separa albusul si galbenusul de la cele 7 oua.
  • Albusurile se bat spuma si se amesteca cu cele 350 gr. de zahar, pana cand acesta se topeste complet rezultand o spuma densa.
  • Galbenusurile se amesteca cu 9 linguri de ulei. Uleiul se incorporeaza pe rand, lingura cu lingura, pana cand obtinem o emulsie ca o maioneza.
  • Dupa ce avem toatea acestea pregatite, vom incorpora spuma de albus cu zahar cu emulsia de oua, cu cele 300 gr. de faina si zeama de lamaie cu praf de copt. Se vor amesteca foarte bine (tel sau mixer).
  • Jumatate din compozitia rezultata se va imparti in doua tavi unse cu unt. Cealalta jumatate de compozitie se va amesteca cu pudra de cacao pentru a obtine un chec in doua culori. Amestecul se va turna in cele doua tavi. Se va lua o lingura si se vor face niste cercuri prin compozitie pentru a avea acel aspect frumos la taiere.
  • Se lasa la racit in cuptor cu usa intredeschisa 20-30 minute. Se scoate din tava si se mai lasa la racit inca 15-20 minute. Asta daca rezistati! ­čÖé

Video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*