Ciorba de cartofi cu legume si ciuperci pleurotus

Desi pare o ciorbita banala, facuta in felul acesta va garantez atat gust cat si satietate. Nu degeaba ii spun „Ciorba de Cartofi – Minunea postului”. Desi este doar din legume este destul de consistenta si cu siguranta satura o familie intreaga.
Mixul de legume imbogateste si coloreaza, iar gustul este intr-adevar unul exact asa cum trebuie sa fie.
In zilele de post poate fi o alternativa reusita care cu siguranta va satura o familie pentru doua trei zile.

Te invit sa o incerci si sa ne lasi parerea ta despre aceasta reteta. Sa aveti pofta!

Ingrediente si mod de preparare

Keyword Ciorba de cartofi cu legume si ciuperci pleurotus, ciorba de cartofi video, ciorba de legume cu cartofi, ciorba de post, retete cu ciuperci pleurotus, retete fara carne
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Servings 12 pers

Ingredients

  • 500 gr cartofi taiati cubulete -2-3cm
  • 2-3 buc morcovi taiati cubulete mici
  • 100 gr pastai
  • 50 gr mazare verde
  • 1/2 buc telina mica taiati cubulete mici
  • 1/2 buc patrunjel mic taiati cubulete mici
  • 1 leg patrunjel verde dupa gust
  • 1 leg marar verde dupa gust
  • 2 buc ceapa marime mijlocie, mare
  • 200 gr suc de rosii daca folositi pasta de tomate (bulion) 2 linguri mari
  • 1/2 buc ardei rosu taiat cubulete
  • 150-200 gr ciuperci pleurotus taiat fasii
  • 0.5-1 litru bors acru dupa gust
  • 4 litri apa
  • 2-3 linguri ulei pentru calit

sare, piper, boia de ardei, cimbru, dupa gust

    Instructions

    • Pregatim legumele. Curatam, spalam, taiem.
    • In cele 2-3 linguri de ulei, calim 2-3 catei de usturoi mari (pentru gust si aroma) si ceapa. Punem sare, cimbru, boia si calim cateva minute.
    • Adaugam morcovul, patrunjelul radacina si telina radacina. Calim totul 2-3 minute. Adaugam sucul de rosii, apoi cartofii, lasand totul la foc mic sa se intrepatrunda aromele. 
    • Se adauga apa si se aduce pana la punctul de fierbere (sa dea un clocot).
    • Adaugam mazarea, pastaile, o jumatate din verdeata si continuam fierberea pana cand cartofii si legumele sunt aproape fierte. In ultimele 10-15 minute inainte de a opri focul, adaugam borsul acru, potrivim de gust ciorba, iar mai spre final (ultimile 5 minute) ardeiul rosu si ciupercile pleurotus. Lasam sa traga un clocot si oprim focul.
    • La final adaugam cativa catei de usturoi tocati marunt si restul de verdeata.
      Sa aveti pofta!

    Video

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *