Despre povestea Ia și papă

Ia și Papă și-a început povestea în 2011, timid, într-o bucătărie micuță dintr-un apartament închiriat. O sclipire, o ideie a unui pasionat de gătit, care și-a dorit să împărtășească și altora din experiență sa. Deși pasionat amator la acea vreme, timpul petrecut în bucătărie pe perioada liceului prin diverse gazde, l-a făcut să capete încredere și să se avânte mai mult în lumea aromelor și a gustului.

Își aduce aminte și acum  prima iahnie de fasole cu gust de pește, care nu avea gram de pește, performanță care nici până azi nu a reușit să o deslușească.

Dar mai apoi, nevoia te învață iar bucatele au început să iasă cum le este orânduiala. De aici a plecat și ideia micului blog culinar și anume să ofere de la amator la amator informații utile celor care nu au nici un gram de ideie, cum să faci anumite preparate uzuale chiar dacă nu te pricepi.

Un început de poveste frumos, unde pute-ai citi, viziona diferite rețete cu mâncăruri delicioase, preluate din cartea de bucate a mamei, bunicii dar și din pasiunea tatălui pentru gătit, care din nimic facea minuni, mereu cu gust și echilibrată. Așa a început totul urmând și învățând din sânul familiei.

Mâncarea este bucurie, fericire, viață, iar dacă te respecți și respecți la rândul tău tot ce te înconjoară atunci poți spune că este mai presus de orice. Vorba aia, pui bun iese bun!

În decursul anilor de când a început povestea Ia și Papa, am crescut ușor, frumos și s-au strâns în jurul mesei o mică comunitate de pasionați de gătit. O comunitate care a întreținut focul pe parcursul anilor și care acum crește din ce în ce mai mult.

Lucrurile au evoluat frumos, iar pasiunea micului pasionat de gătit din mică bucătărie închiriată, a crescut de la an la an până când a ales să-și urmeze visul și anume, acela de a se perfecționat alături de o echipă de profesioniști care l-au îndrumat să devină mai bun în ceea ce face.

Experiențele culinare alături de bunici și părinți și-au pus amprenta pozitiv asupra vieții sale, iar visul sau a prins aripi. În 2018 a început un nou episod Ia și Papă, unul ce va aduce multe amintiri  frumoase multor, începători pasionați de gătit, dar mai cu seamă celui care și-a văzut visul cu ochii.

Crearea unui curs de gătit online pentru amatori și pasionați de gătit este o provocare pe cinste, dar în același timp cu siguranță o experiență frumoasă. Cursul de gătit este potrivit pentru novici, amatori și este experiența acumulată de la primul ou fiert pe care la facut. În sinea sa, crede că orice stângăcie se poate corecta, dacă ești dispus să acorzi un minim de atenție. Acest curs este despre acei stângaci care sunt atenți, dar care iubesc viața prin plăcerea gustului și al aromelor.

Învață micile trucuri, tehnici, din bucătărie alături de Ia și Papa și lăsate sedus de aromă preparatelor ce le vei găti pentru oamenii minunați din viață ta. Gătește mâncăruri delicioase urmând cursul de gătit online pentru amatori, așa cum îți place ție, și acolo unde ai nevoie cel mai mult, în propria ta bucătărie, fie ea și închiriată!

Succes și să ai poftă!