Friptura de pui in vin cu usturoi

Desi carnea ar fi punctul forte la aceasta friptura, sosul face minuni cu adevarat. Peste piure, orez, cartofi la cuptor este o nebunie. Se simte putin din aciditatea vinului, se simtea aroma carnii. In combinatia prezentata va pot spune ca este nemaipomenita.

Sa va spun putin despre fripturica asta. Descoperita printre retetele unei matusi foarte dragi noua si care ne-a spus ca este nemaipomenit de usor de facut si foarte gustoasa. Am facut prima oara acum vreo 15 ani si de atunci, cred ca o facem odata la una doua luni.
Evident ca am incercat si cu alte carnuri si merge foarte bine si carnea de iepure si ied. Va las sa descoperiti cu adevarat aceasta simpla retete si va garantez ca nu aveti cum sa ratati sa nu va iasa, atat de simpla e.

Ingrediente si mod de preparare

Keyword carne la tava, friptura cu vin, friptura de pui cu vin, friptura la tava, pui in vin, pui la cuptor, pulpe cu vin si cu usturoi, pulpe la cuptor, pulpe la cuptor in vin, pulpe la tava
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Author Iasipapa

Ingredients

  • 1 kg pulpe de pui 10 bucati
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 ml vin alb
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 caciulii usturoi

Instructions

  • Se spala bine pulpele si se aseaza in tava. Peste ele se pune sare, piper dupa gust, ulei, apa si vinul. Se agita putin tava pentru a combina si omogenisa toate aromele si se da la cuptor timp de o ora la 180 de grade C.
  • Dupa jumatate de ora se scoate de la cuptor si se intoarce carnea. Se continua coacerea pana aproape de a expira timpul. Inainte cu 5 minute se scoate de la cuptor si se pune peste usturoiul. Usturoiul, se curata si se piseaza ca pentru mujdei. Peste se pune zeama de la friptura 50-100 ml. si se intinde peste carne. Dupa 5 minute se scoate si se lasa 15 minute sa se racoreasca.
  • Merge de minune asa simpla cu mamaliguta, cu piure de cartofi, cu pilaf de orez, cu cartofi la cuptor

Video

Sa aveti pofta!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*