Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Cu asta am crescut, asta era dulcele suprem. Cand mama facea gris cu lapte era ziua cea mai frumoasa. Nu stiu ce are aceasta reteta special, dar sunt convins ca si o parte dintre voi va regasiti cu asemenea amintiri frumoase. Un gust al copilariei pe care nu il poti uita niciodata, ba chiar vrei ca si copii tai sa incerce si de ce nu sa le si placa aceasta reteta simpla, dar care trezeste amintiri nepretuite.

Ingrediente simple, la indemana tuturor, ieftin si bun ca odinioara.
Am vrut sa aceasta reconstruiesc reteta asa cum o facea mama, cu dulceata de cirese amare pe deasupra si bineinteles cu o grosime considerabila. Mama te iubesc, iar voi cei cu amintiri din copilarie, sa aveti pofta!

Ingrediente si mod de preparare

Course Desert
Keyword cum se face gris cu lapte, gris cu lapte, gris cu lapte si dulceata, gustul copilariei gris cu lapte, lapte cu gris, retete copii, retete cu gris, retete rapide
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 pers
Author Iasipapa

Ingredients

  • 1 litru lapte
  • 100 gr miere de albine
  • 30-50 gr stafide
  • 150 gr gris

Se serveste cu dulceata, sirop sau miere de albine

    Instructions

    • Se aduce laptele la temperatura de fierbere, dam focul la minim si adaugam grisul treptat. Cand da semne ca se ingroasa, adaugam stafidele si continuam sa amestecam 3-5 minute la foc mic. Inainte de a inchide focul, adaugam mierea sau zaharul. Nu exagerati cu zaharul sau mierea, pentru ca se v-a adauga dulceata pe deasupra.
    • Grisul cu lapte se pune in forma la racit, iar deasupra vom pune dulceata, miere, sau sirop.

    Video

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *