Humus – pasta de naut

Acum vreo doi ani de zile, odata cu decizia de a-mi schimba obiceiurile alimentare, am descoperit si indragit aceasta reteta orientala. De atunci nautul este de nelipsit din camara si cred ca cel putin odata pe luna facem. Ingrediente naturale, foarte simplu de facut, chiar daca astept cel putin 12 ore ca bobul de naut sa se hidrateze.

Este o reteta salvatoare, foarte hranitoare si se potriveste de minune in compania unei salate. Eu personal am incercat si cu tocana de legume, cu zacusca si cu mai multe tipuri de salata. Este geniala!

Daca doriti sa incercati o reteta completa, atunci va recomand sa incercati urmatoarea combinatie: Humus, salata de varza, frigarui de pui sau de miel, orez cu condimente arabesti sau bulgur.

Te invit sa incerci si sa descoperi si alte arome, altele decat cele cu care am fost obisnuiti.
Va imbratisez si sa aveti pofta dragilor!

Ingrediente si mod de preparare

Keyword cum se face humus, cum se prepara nautul, humus, pasta de naut, retete cu naut, retete sanatoase
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 30 minutes
Author Iasipapa

Ingredients

  • 500 gr naut (lasat la inmuiat peste noapte)
  • 250-300 ml ulei de masline
  • 250-300 gr pasta de susan
  • 200-300 ml apa de la ultima fierbere
  • 10 catei usturoi sau dupa gust
  • 2 buc. lamaie (zeama de la 2 lamaii, se pune dupa gust)

sare, piper dupa gust

    Instructions

    • Se lasa nautul la inmuiat peste noapte sau 12-24 ore, pentru a se hidrata. Asta in cazul in care folositi nautul boabe, uscat.
    • Dupa hidratarea boabelor, nautul se pune la fiert (optional se poate fierbe pentru mai mult gust cu legume, radacinoase).
      Se schimba apa de trei ori si se lasa pana ce bobul de naut este moale. De precizat aici ca bobul de naut, cel uscat dupa fierbere are o consistenta ceva mai aldente. 
    • Se separa de lichid nautul, lichidul rezultat se pastreaza pentru a-l folosi la mixarea boabelor si de ai conferi acesteia un aspect cremos.
    • Se mixeaza bine si se adauga pe rand, sarea, putin piper, sucul de lamaie (dupa gust), uleiul de masline, pasta de susan si se continua mixarea pana se obtine consistenta dorita.
      Se poate servi si cald sau rece, alaturi de salate, de o garnitura de orez sau bulgur si daca doriti alaturi de o carne de calitate.
      Sa aveti pofta!

    Video

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *