Mancarica delicioasa de mazare cu sos.

Mazarea este un produs extraordinar si delicos care poate fi folosit intr-o varietate de feluri de mancare si gatita in diverse moduri. Fie ca este simpla, cu sos sau alaturi de alte legume prietenoase la cuptor, cred ca isi merita atentia noastra.

Eu personal am introdus macar doua mese pe luna cu aceasta leguma/fructa minunata si consider ca este cea mai versatila dintre toate. Mai mult decat atat indiferent de cum este gatita isi pastreaza valoarea nutritionala.
Acest preparat este usor de facut, nu va ia foarte mult sa o pregatiti, iar mai apoi ramane sa stea la fiert pana ce mazarea devine moale.

Aboneaza-te la pagina de facebook.com/iasipapa, sau pe canalul de youtube.com/iasipapa pentru a fi la curent cu cele mai noi retete.

Sa aveti pofta!

Mancarica de mazare cu sos

Ingrediente si mod de preparare
Course Fel principal
Keyword cum se face mazarea cu sos, mancarica de mazare, mazare cu sos, retete cu mazare
Prep Time 20 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 20 minutes
Author Iasipapa

Ingredients

  • 1 kg. mazare congelata sau verde
  • 3-5 catei usturoi pentru a aromatiza uleiul
  • 3 buc. ceapa marime mijlocie
  • 2 frunzulite dafin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 500 ml. suc de rosii se poate folosi si pasta de tomate 2 linguri
  • 500 ml. apa sau supa de pui sau de legume
  • 50 gr. unt se adauga la final
  • marar verde se adauga la final
  • 1-3 buc. morcov in functie de marime

Instructions

  • Se pune usturoiul in uleiul incins. Se lasa un minut pentru a aromatiza uleiul, dupa care se poate scoate.
  • Se adauga ceapa cu sarea, piperul, se caleste usor sa nu se arda si sa se inmoaie ceapa.
  • Se adauga morcovul si se lasa si acesta sa se inmoaie usor.
  • Punem mazarea si sucul de rosii si punem pe foc moderat. Cand incepe sa clocoteasca se da focu la minim si se amesteca din cand in cand. Daca este nevoie se va completa cu apa sau supa.
  • Dupa ce mazarea a devenit moale se potriveste de sare si piper, se ia de pe foc si se presoara putin marar verde si cateva cubulete de unt. Se amesteca si se serveste ca fel principal, sau ca garnitura alaturi de o carnita de calitate. 
    Sa aveti pofta!

Video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*