Papanasi cu smantana si dulceata

De mai bine de doi ani sunt certat cu dulcele. Nu pentru ca nu imi place, il ador, dar pe cel de casa, facut in casa si cu ingrediente ceva mai alese.

Ca sa o spun pe romaneste, pana nu am ce trebuie prefer sa nu fac. Pentru reteta aceasta, am folosit coaja rasa de la lamai bio, coaja rasa de la portocala bio, branza de vaci de la tara, zaharul a stat cu pastaia de vanilie. Adica am cautata sa pun bun , ca sa iasa bun.

Sotia mea a avut grija sa colecteze mereu coaja de la lamaile si portocalele bio si le-a congelat. Poate fi un pont bun pentru gospodine si nu numai. Le dati pur si simplu pe razatoare si le bagati direct la congelator, fara zahar, fara nimic. In felul acesta aroma se pastreaza mult mai bine, iar gustul este intr-adevar deosebit.

Reteta este simpla, se face atat de usor incat nici mie nu mi-a venit sa cred, iar gustul unul pe masura. Din aluatul rezultat am facut 6 papanasi, suficient pentru o persoana adulta.

Ingrediente si mod de preparare

Course Desert
Cuisine Romaneasca
Keyword cum se fac papanasii, papanasi cu branza, papanasi cu dulceata, retete pentru papanasi, retete traditionale, video papanasi
Prep Time 25 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 6 pers
Author Iasipapa

Ingredients

  • 500 gr branza de vaci
  • 300 gr faina de grau
  • 2 buc oua
  • 30 gr zahar
  • 30 gr zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat

coaja de lamaie si portocala rasa

    smantana si dulceata dupa gust

      Instructions

      • Amestecati bine: branza, faina, zaharul, ouale, coaja rasa de portocala si lamaie, sarea, bicarbonatul. Lasati sa se odihneasca 15 minute cat sa se activeze bicarbonatul.
      • Rasturanti compozitia pe blatul de lucru. Impartiti in 6 parti egale. Din fiecare parte luati o bucata pentru a forma biluta care vine peste, iar din ce a ramas formati inelul.
      • Se prajeste in ulei incins 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot si se lasa pe un servet de bucatarie la scurs de excesul de ulei.
      • Se serveste cu smantana si dulceata, sau dupa preferinte. Imaginatia nu are limite! Fiica mea a preferat sa il dea cu ciocolata si sa il serveasca ca pe o gogoasa! 

      Video

      Be the first to comment

      Leave a Reply

      Your email address will not be published.


      *