Paste Carbonara reteta originala

Am avut ocazia sa mananc aceste paste gatite de un bucatar italian cu traditie. Ma incantat enorm simplitatea retetei, dar cel mai mult gustul m-a cucerit. Nu credeam ca ceva atat de simplu si niste banale paste pot aduce atata bucurie pe fata mea.

Pana atunci ma numaram printre cei care faceam acest tip de paste cu smantana, ba chiar smantana vegetala si tot felul de inventii.

Poate fi reteta perfecta pentru o cina romantica. Merge de minune cu un vin alb demisec alaturi, iar daca ai si muzica potrivita cu siguranta te vei indragosti de acel moment.

Ingrediente si mod de preparare

Course Fel principal
Cuisine Italiana
Keyword cum se fac pastele carbonara, paste carbonara, reteta originala de paste carbonara, video carbonara
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4 persoane
Author Iasipapa

Ingredients

  • 300 gr paste de calitate
  • 4 buc oua se pun trei oua intregi si un galbenus
  • 50-100 gr sunca/bacon
  • 2 catei usturoi
  • 50-80 gr parmesan puteti pune dupa gust cat doriti
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare se pune in apa in care au fiert pastele

Sare si piper dupa gust.

    Instructions

    • Pregatim pastele pentru fiert. Intr-o oala mai incapatoare se pun 3-4 litri de apa. Se adauga o lingurita plina cu sare si se da in clocot. Cand apa fierbe se adauga pastele si se fierb 6-8 minute, pana devin usor „aldente”. Se strecoara de apa, dar pastram din apa pentru ca avem nevoie de o parte din ea.  
    • Intre timp pregatim ouale. pentru 4 portii avem nevoie de 3 oua intregi si un galbenus. Se amesteca bine si se adauga parmesan ras 50-60 gr. Se amesteca pana se omogenizeaza totul bine.
    • Separat intr-o tigaie incinsa cu putin ulei calim doi catei de usturoi, pentru aroma. Se adauga baconul si se rumeneste usor. Imediat ce baconul este gata adaugam peste pastele si amestecam. Vom condimenta cu sare si piper si adaugam 3-4 polonice din apa in care au fiert pastele, pentru-ca acestea sa nu se usuce. 
    • Lasam pe foc pana ce pastele au absorbit toata zeama. Se opreste focul se lasa sa se mai tempereze circa un minut din caldura reziduala (cea rezultata din urma fierberii), dupa care se adauga oul cu parmesan. Amestecam totul bine pana ce pastele sunt invaluite de ou. Aspectul trebuie sa fie unul cremos, daca nu aveti acest aspect adaugati cate putin din apa in care au fiert pastele si continuati sa amestecati pana ce ajungeti la consistenta dorita.
    • Pastele se servesc calde cu putin parmesan ras pe deasupra si un pic de ulei de masline.

    Video

    Sa aveti pofta!

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *