Pizza cu bacon/kaizer/salam

Cand e vorba de pizza de casa, variantele sunt nelimitate. De obicei nu se tine cont de nimic, nu exista nici o regula. De multe ori si aluatul poate fi inlocuit cu o paine ceva mai veche sau chair cu o lipie. Creativitatea fiecaruia poate naste mereu si mereu noi retete. Nu stiu daca de pizza, dar variante a lor cu siguranta.

Cand facem pizza de casa de cele mai multe ori vrem scapam de anumite care, fie sunt prea putine cum ar fi un rest de salam sau kaizer, sau poate un sos de rosii pe fundul unei sticle si vrem sa il folosim repede la ceva. Daca stam si ne gandim bine, asa a fost inventata si pizza.

Pizza a fost conceputa in vremuri mai putin bune, de catre italieni, cand trebuia sa faci ceva mai din nimic. Adica cu resturi de carne, salam, cartofi si ce mai gaseau ei prin gospodarie.
Se pare ca in anumite case, traditia a fost preluata, dar de data aceasta nu din lipsa de materie prima, ci pentru ca acea bucata de salam sau carnita s-ar potrivi mai bine pe o pizza.

Nu mai insist mult, va las doar reteta si sa aveti pofta!

Ingrediente si mod de preparare

Keyword cum se face aluatul de pizza, cum se face pizza, pizza cu bacon, pizza cu kaizer, pizza cu sunca, pizza de casa, pizza video, retete de pizza
Prep Time 1 hour
Cook Time 10 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

Pentru aluat

  • 1 kg faina alba
  • 1 lingurita zahar (pentru activat drojdia)
  • 1 lingurita sare
  • 500-600 ml apa
  • 20 ml ulei (floarea soarelui sau masline)

Pentru toping pizza:

  • 50-100 gr cascaval
  • 50-100 gr mozzarella
  • 50 gr porumb la conserva sau congelat
  • 20-50 gr ardei rosu/verde
  • 50-100 gr ciuperci champignon
  • 1 buc ceapa pentru inelele de ceapa
  • 20 ml sos de rosii pentru a a pe blatul de pizza

Instructions

  • Activam drojdia: Punem drojdia intr-un castron peste care punem zaharul si apa si amestecam bine pana se dizolva zaharul si drojdia.
  • Pentru aluat: Intr-un bol suficient de mare punem faina, facem o gropita in mijloc, se pune sarea pe margini, iar in gropita formata se pune drojdia activa. Se amesteca bine, iar apoi punem restul de apa calduta. In caz ca aluatul iese prea tare mai adaugati apa. In caz ce este prea moale mai pune-ti faina.
    Se framanta 10-15 minute si se lasa la dospit (odihnit) pana isi dubleaza dimensiunea.
  • Imediat ce a crescut, se imparte in 4 parti egale (in cazul de fata 1 kg de faina pentru 4 pizza). Se intinde pana la grosimea sau dimensiunea dorita, se aseaza in tava si punem pe deasupra toate ingredientele. Se da la cuptor (preincalzit) la 200 grade Celsius, timp de 10 minute (sau pana devine usor aurie cu mici puncte/pete maronii). Se scoate si se taie si se serveste calduta (pentru cei care au rabdare sa mai astepte).
  • Sosul este alcatuit din: suc de rosii, cimbru, oregano, sare, zahar, piper, putin mustar, o picatura de otet. (Toate dupa gust!)
    Sa aveti pofta!

Video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*