Pizza de casa quattro formaggi – deliciu pentru copii, dar si pentru parinti

Acum mai bine de un an fiica mea, a descoperit pizza avea atunci 5 anisori si un pic. Dar nu orice pizza si una cu multa branza si de patru feluri.

Asa am inceput sa gatim in casa si altfel de pizza decat cea obisnuita cu de toate ce mai ramaneau prin frigider. Stie ea ce stie chiar daca e copil zic eu. De atunci si pana in ziua de azi si cred ca va mai dura ceva ani pizza asta si-a castigat locul in familie si de acum e de a casei. Cel putin o data pe luna trebuie sa o facem pentru a potoli poftele, nu numai ale ei ci si a inca trei membri ai familiei.

Este o pizza deosebita cu gust extraordinar de bun, pentru cei cararora le plac branzeturile, iar in ce priveste aspectul, va las pe voi sa descoperiti in video-reteta.

Ingrediente si mod de preparare

Cuisine Italiana
Keyword pizza cu branza, pizza de casa, pizza quattro formaggi, quattro formaggi pizza, retete de pizza
Prep Time 1 hour
Cook Time 10 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Author Iasipapa

Ingredients

Pentru aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 50 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar (pentru activat drojdia)
  • 1 lingurita sare
  • 500-600 ml apa calduta
  • 20 ml ulei (floarea soarelui sau masline)

Pentru toping pizza:

  • 50-100 gr cascaval
  • 50-100 gr mozzarella
  • 50-100 gr blue cheese
  • 30 gr parmesan ras

Instructions

  • Activam drojdia: Punem drojdia intr-un castron peste care punem zaharul si apa si amestecam bine pana se dizolva zaharul si drojdia.
  • Pentru aluat: Intr-un bol suficient de mare punem faina, facem o gropita in mijloc, se pune sarea pe margini, iar in gropita formata se pune drojdia activa. Se amesteca bine, iar apoi punem restul de apa calduta. In caz ca aluatul iese prea tare mai adaugati apa. In caz ce este prea moale mai pune-ti faina.
    Se framanta 10-15 minute si se lasa la dospit (odihnit) pana isi dubleaza dimensiunea.
  • Imediat ce a crescut, se imparte in 4 parti egale (in cazul de fata 1 kg de faina pentru 4 pizza). Se intinde pana la grosimea sau dimensiunea dorita, se aseaza in tava si punem pe deasupra (presaram/rupem) toate branzeturile. Se da la cuptor (preincalzit) la 200 grade Celsius timp de 10 minute (sau pana devine usor aurie cu mici puncte/pete maronii). Se scoate si se taie si se serveste calduta (pentru cei care au rabdare sa mai astepte).
  • Sosul este alcatuit din: suc de rosii, cimbru, oregano, sare, zahar, piper, putin mustar, o picatura de otet. (Toate dupa gust!)
    sa aveti pofta!

Video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*