Placinte cu branza de vaci

De mult incerc sa-mi fac curaj sa fac aceste placinte cu branza de vaci. Ce-i drept nu au iesit ele ca ale bunicii sau mamei, dar cel putin pe cativa am reusit sa ii uimesc. Gust extraordinar, aroma subtila de portocala si lamaie cu putina vanilie. Branza nu prea dulce, aluatul a iesit unul echilibrat, per total sunt multumit de ce a iesit.

Va invit sa va faceti curaj si sa incercati sa faceti aceste minunate placinte. Poate parea complicat, dar in sanul familiei sau cu prietenii, puteti avea niste momente memorabile.

Ingrediente si mod de preparare

Cuisine Romaneasca
Keyword branzoaice, placinte cu branza, placinte cu branza de vaci, placinte cu branza scoapta, placinte traditionale, poale n brau, retete cu branza de vaci, retete traditionale
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Author Iasipapa

Ingredients

Pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 6 buc oua
  • 50 gr drojdie
  • 50 gr unt topit
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita sare
  • 5 gr coaja de lamaie rasa
  • 5 gr coaja de portocala rasa

Pentru crema de branza:

  • 500 gr branza de vaci
  • 100 gr smantana grasa 32%
  • 2 buc oua
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 3 linguri pesmet
  • 100 gr zahar

In compozitia se pot adauga si stafide.

    Instructions

    • Se pregateste aluatul. Primulpas este activarea drojdiei cu 250 ml lapte caldut, cu 50 gr de unt topit si cele 200 gr de zahar. Se lasa drojdia timp de 7-10 minute pentru activare.
    • Intr-un bol incapator se pune 1 kg de faina, se presara o lingurita de sare, doua pliculete de zahar vanilinat si se formeaza o gropita in centru. Se adauga cele 6 oua, coaja rasa de portocala si lamaie, drojdia activata si se bate totul bine.
    • Se framanata aluatul timp de 10-15 minute. Acesta trebuie sa aiba o consistenta moale spre usor vartoasa, daca aluatul este moale mai adaugam putina faina, daca este prea tare mai punem putin lapte. Se lasa la crescut 30-45 de minute sau pana isi dubleaza dimensiunea.
    • Intr-un alt bol pregatim crema de. Amestecam branza cu putina sare, 100 gr zahar, 2 oua, 3 linguri de pesmet, un pliculet de zahar vanilinat, 100 de gr de smantana si evident stafide daca doriti. Se amesteca totul bine.
    • Daca aluatul este gata se intinde in foi subtiri de 4-6 mm (echivalentul a doua monezi de 50 de bani), se taie patratele cu dimensiune cuprinse intre 12-15 cm. Patratelele formate se taie la colturi aproximativ 2-3 cm. Se pune crema de branza in interiorul acestora si se procedeaza ca in video. Colturile se iau doua cate doua si se unesc, iar aspectul trebuie sa fie ca cel al unui trandafir inchis.
    • Se pun in tava, se mai lasa sa creasca 15 minute, se dau cu ou batut cu un praf de sare si se dau la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180’C timp de o ora.

    Video

    Va imbratisez si sa aveti pofta!

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *