Pui intreg la cuptor (infipt pe sticla)

Acum cativa ani, pe vremea cand sotia inca imi era prietena, caci acum e iubita mea sotie, am avut ocazia sa trag cu ochiul in cuptorul mamei soacre. Mare mi-a fost minunea sa vad un pui infipt in sticla! Si am stat neclintit langa cuptor pana si-a terminat sesiunea de bronzat…

Intr-adevar gatit in felul acesta prinde o nota mai personala si cumva parca si aromele condimentelor intrepatrund mai bine cu carnea puiului.

La final pui repede de un mujdei de usturoi, torni un vinut langa si te pregatesti de o cina linistita, asta daca dorm copiii (in cazul in care ai ­čÖé ).

Va urez sa aveti pofta si va invit sa ma urmariti, caci am de gand sa va tin cu retete minunate si pline de gust mult timp de acum incolo.

Ingrediente si mod de preparare

Course Fel principal
Keyword pui intreg la cuptor, pui pe sticla, retete cu pui
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Servings 4 pers.

Ingredients

  • 1 buc. pui se spala si sterge bine de apa
  • 1 caciulie usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita boia de ardei iute/dulce
  • 1/2 lingurita coriandru
  • rozmarin verde sau uscat
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 buc. lamaie zeama de la o lamaie
  • 30-50 ml. ulei de masline

Instructions

  • Se spala si se sterge puiul cu un servet de bucatarie.
  • Condimentele impreuna cu usturoiul se piseaza in mojar / blander pana devin pasta. Se adauga mierea, zeama de lamaie si uleiul si se amesteca totul bine.
  • Se unge puiul pe toate partile, inclusiv in interior cu pasta rezultata.
  • Se aseaza puiul intr-o tava adanca, in care s-a pus apa c-am un centimetru. Astfel grasimea se scurge in tava, iar aburii rezultati vor ajuta la gatirea carnii.
  • Se seteaza temperatura cuptorului la 170 de grade si se lasa in jur de 90 – 120 minute, in functie de marimea puiului. Ne dam seama ca puiul este facut, dupa aspectul rumeniu al pielii precum si dupa verificarea carnii de la piept, sau de la pulpa, ferind putin carnea pana la os. Daca este sange, e clar ca mai trebuie sa stea, daca nu, il puteti scoate. Cine are termometru culinar, atunci lucrurile se simplifica si mai mult. Asteptati pana ce carnea ajunge la temperatura de 90 grade (C).

Video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*