Risotto de conopida – incearca-l si nu vei regreta. De departe cel mai aromat si mai gustos fel de mancare

Chiar daca numele duce putin in alta parte, cred totusi ca aceasta denumire i se potriveste de minune, ve-ti vedea si de ce. Cine ar fi crezut ca poate iesi o astfel de reteta din conopida. Pana nu demult o pregateam doar trasa la tigaie in ulei, salata, si cu smantana. Dar se pare ca, conopida este un superaliment, cu multe intrebuintari in multe retete. Raman dator celui care mi-a prezentat-o si sper sa avem ocazia sa facem cateva retete impreuna.
Este o reteta foarte usor de facut, foarte buna pentru cei care postesc, bineinteles inlociund supa de pui cu una de legume sau chiar apa, si untul cu lapte de cocos.

O recomand din toata inima si va garantez ca nu aveti cum sa dati gres cu ea. Merge chiar si cu un peste, merge si cu o carnita de calitate.

Te invit sa o incerci sa-mi spui daca este asa de oauuuu, cum ti-am spus si sa aveti pofta!

Ingrediente si mod de preparare

Course Fel principal, Garnitura
Keyword cum se face risotto, cum se face risotto de conopida, retete cu conopida, retete de post, retete de slabit, retete sanatoase, retete vegetariene, risotto de conopida
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Author Iasipapa

Ingredients

  • 1 buc conopida (600-800gr) data pe razatoare
  • 100 gr morcov taiat cubulete
  • 100 gr mazare verde sau congelata
  • 1 buc ardei capia sau ardei gras rosu
  • 100 gr porumb congelat
  • 2-3 buc (cepe) medii tocate marunt
  • 3-5 linguri linguri ulei masline
  • 500 ml apa sau supa de pui/legume
  • 30-50 gr unt

1 lingura boia de ardei dulce sau iute (dupa gust), o frunzulita de dafin, sare, piper si verdeata dupa gust.

    Instructions

    • Se incinge bine tigaia cu uleiul, se adauga ceapa, sarea, piperul, dafinul, putina boia de ardei si se lasa sa isi faca treaba. Ceapa trebuie sa fie usor facuta.
    • La foc mic, adaugam morcovul si 2-3 minute pe foc, apoi porumbul si 2-3 minute pe foc, mazarea si iar pe foc, ardeiul rosu il calim si pe acesta 2-3 minute.
    • Dupa ce am terminat cu legumele adaugam supa. Pe aceasta o impartim in doua, trei sferturi punem in prima faza peste legume si lasam sa scada.
    • Intre timp pregatim conopida. De preferabil, floarea se da pe razatoarea mare, iar partea mai tare pe razatoarea mica. Dar pana la urma procedati cum doriti. Dupa ce a mai scazut din zeama si au fiert legumele, adaugam conopida data pe razatoare si amestecam. Din acest moment o mai lasam pe foc 5 minute. Imediat ce sa a inceput sa fiarba adaugam restul de supa si lasam sa-si faca magia.
    • Ultimul pas punem cateva cubulete de unt pentru cremozitate si gust si cateva fire de verdeata. La verdeata utilizati ce stiti ca va place.
      Se lasa la racit si se poate consuma ca fel principal, sau ca garnitura la un peste, gratar, friptura.

    Video

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *