Salata orientala, pentru cand esti in pana de idei sau poate tii post, dar scoate oul!

Ei iata, de data asta vin repede cu o solutie, salata orientala, sau salata de cartofi. Imi amintesc cand eram copil ca bunica o facea si mai speciala si ii adauga scrumbie sarata, era o nebunie. Deci si salata asta este una versatila si plecand de la ea o combinam in fel si chip. Orcine e liber sa incerce, spre exemplu daca vrei sa accentuezi gustul de ou, poti adauga rucola proaspata. Daca vrei ceva crocant poti sa pui si sfecla rosie data pe razatoare. Morcovul merge la fel de bine, chiar si carnea de pui.

Daca ii scoti oul ai si o salata de post. Daca ramai in pana de idei, aici ai o varianta de luat in seama.

Cum tii gustul asa e si salata. Ea va continua sa fie buna pentru tine indiferent cum o vei face. La frigider tine chiar si o saptamana, asta daca apuca! Eu zic ca isi merita locul printre salatele preferate ale romanului. Nu avem noi treaba cu orientul, dar am adoptat-o bine aici la noi.

Ingrediente si mod de preparare

Course Aperitiv, Salata
Keyword cum se face salata de cartofi, cum se face salata orientala
Prep Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Author Iasipapa

Ingredients

  • 1-2 kg. cartofi fierti in coaja si taiati cubulete 1.5 – 2 cm
  • 3-4 buc. cepe medii taiate pestisor
  • 4-5 buc. oua fierte tare taiate feliute
  • 5-6 felii bucati gogosar in otet
  • 200-300 gr. masline
  • 50-100 ml. otet sau zeama de lamaie
  • 150-200 ml. ulei floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust

Instructions

  • Se taie cartofii cubulete, ceapa pestisor, gogosarul in otet la fel felii subtiri, se pun si maslinele si se amesteca toate.
  • Peste acestea se pune uleiul, otetul (de mere merge cel mai bine) sau zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si ouale felii subtiri. Se amesteca usor si bine totul si asta este. Se lasa sa se aseze aromele 15-20 minute, sau mancata a doua zi e zi mai buna. O salata minunata cu gust, hranitoare si aromata. Sa aveti pofta!

Video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*