Gustosul Sos Tzatziki, minunatul sos Grecesc

Nu e de mirare ca este de departe cel mai racoritor sos cu putinta. Poate inlocui cu succes maioneza si de multe ori este chiar mai delicios alaturi de o carnita de calitate, cativa cartofiori cu rozmarin la cuptor si o pita adevarata.

Este reteta unui sos simplu de facut care leaga cu succes toate aromele din farfurie si te face sa multumesti divinitatii pentru asta! Te invit sa incerci sa faci si sa povestesti cu ce ai combinat acest minunat sos.

Sa ai pofta!

Ingrediente si mod de preparare

Keyword ce sos sa fac in loc de maioneza, cum se face Sos Tzatziki, cum se face sosul grecesc, manacare greceasca, mancare traditional greceasca, retete pentru Sos Tzatziki, sos grecesc, Sos Tzatziki, sosuri sanatoase
Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 25 minutes
Author Iasipapa

Ingredients

  • 300 gr iaurt gras grecesc 10%
  • 1 buc castravete
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 buc lamaie (zeama de la o lamaie)
  • 50 ml ulei masline

Sare, piper si putina boia de ardei rosu, bineinteles dupa gust

    Instructions

    • Se curata castrevetele de seminte, daca preferati si de coaja, se da pe razatoarea mica sau mare in functie de textura pe care o preferati, adaugam putina sare si lasam 10-15 minute sa isi faca treaba.
    • Dupa 10-15 minute castravetele isi va lasa o buna parte din zeama/suc pe care il vom inlatura prin stoarcere.
    • Usturoiul il vom face pasta si il vom adauga impreuna cu castrevetele, uleiul de masline si putina zeama de lamaie peste iaurt.
    • Amestecam bine totul, gustam sa potrivim de sare, piper si zeama de lamaie, punem mararul verde tocat marunt, amestecam si asta este totul.
    • Merge de minune cu o carnita de miel la cuptor sau gratar, dar ca idee va spun ca se potriveste de minune cu aproape orice friptura sau gratar cu carne pe care il faceti.
      Sa aveti pofta!

    Video

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *