Supa crema de ciuperci

Este una dintre preferatele mele. Supa crema de ciuperci este daca vreti una dintre cele mai hranitoare. Fie ca este de post sau de frupt, cu supa de pui in loc de apa si cu smantana in loc de smantana vegetala, de care bineinteles te poti lipsi. Aceasta supa isi pastreaza locul fruntas in ce priveste gustul si aroma ciupercilor.

Se face usor, fara prea multe pretentii, aveti nevoie de un minim de ingrediente si destul de convenabile ca pret. Evidnt recomandarea mea este ca legumele sa fie proaspete pentru maximul de prospetime.

Este masa ideala de post si va invit din toata inima sa faceti aceasta reteta.

Ingrediente si mod de preparare

Course Supe
Keyword cum se face supa crema de ciuperci, retete cu ciuperci, retete de post, retete sanatoase, retete video cu ciuperci, supa crema de ciuperci
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Author Iasipapa

Ingredients

  • 1 kg ciuperci champignon taiate feliute
  • 50 ml ulei de masline
  • 2-3 cepe tocate
  • 1 litru apa
  • 3-5 catei usturoi
  • 1/2 radacina telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 200 gr smantana vegetala sau normala 32% grasime

sare, piper, boia, dupa gust

    Instructions

    • In tigaia incinsa se pune uleiul, dupa care se adauga usturoiul si se lasa cateva secunde sa se aromatizeze uleiul. Se adauga ceapa, sarea, piperul si boiaua si se lasa sa se inmoaie cateva minute.
    • Se adauga, telina si patrunjelul taiat cubulete si se lasa 2-3 minute la foc mic sa se inmoaie usor. Se adauga ciupercile se lasa pana se evapora aproape tot lichidul rezultat de la ciuperci.
    • Se adauga apa, aproximativ un litru si se va continua fierberea pana scade totul la jumatate.
    • Se paseaza bine. Se poate adauga smantana vegetala sau animala, fie in toata supa sau separat. Se orneaza dupa gust.
      Sa aveti pofta!

    Video

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *