Taci si’nghite – mamaliga cu branza, afumatura si oua la cuptor

Oare la ce s-o fi gandit cel care a inventat acest preparat? O fi fost ziua cuiva, o fi vrut sa impresioneze? Cine stie! Oricum ar fi a punctat bine. O mancare traditionala de zile mari, care se mananca cu pofta si te lupti pana la ultima gura. Cateoadata ma mai izvete si pe mine sa ma uit peste retele vechi si imi amintesc si acum sfarsitul de liceu petrecut cu toata clasa la o stana de pe Rarau.

Mancare vine cu amintirile momentului, cu starea de bine. De aceea si cred ca nu poti uita niciodata nimic daca legi acel moment de liniste, de socializare si de mancare buna si de calitate.

Te invit sa descoperi o reteta traditionala, care te poarta in timp alaturi de cei dragi.

Ingrediente si mod de preparare

Cuisine Romaneasca
Keyword mamaliga cu branza, retete cu branza, retete cu gust, retete cu malai, retete traditionale, taci si inghite
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Author Iasipapa

Ingredients

  • 300 gr faina de porumb
  • 1 litru lapte
  • 200 gr sunculita afumata
  • 250 gr smantana grasa 32%
  • 200 gr branza sarata
  • 200 gr cas, sau branza de vaci
  • 2 linguri ulei
  • 4 buc oua

sare si piper dupa gust

    Instructions

    • Se aduce laptele pana in punctul de fierbere si se adauga malaiul in ploaie cate putin, ametecand.
      Cand malaiul este fiert si totul arata ca o mamaliga se adauga smantana si se continua amestecarea. Mamaliga se imparte in trei.
    • Se ia o tava si se pune primul strat de mamaliga, apoi branza sarata, casul sau branza de vaci si putina afumatura taiata cubulete.
    • Se repeta procedeul cu al doilea strat de mamaliga, branza si afumatura.
    • Se acopera totul cu mamaliga. Se fac 4 adancituri cu o lingura data cu putin ulei si se pun ouale.
      Se da la cuptorul preincalzit la 180’C timp de 60 minute, sau mai putin in functie si de cum va plac ouale (mai tari sau mai moi)

    Video

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *