Print

Ingrediente si mod de preparare

Cuisine Romaneasca
Keyword mamaliga cu branza, retete cu branza, retete cu gust, retete cu malai, retete traditionale, taci si inghite
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Author Iasipapa

Ingredients

  • 300 gr faina de porumb
  • 1 litru lapte
  • 200 gr sunculita afumata
  • 250 gr smantana grasa 32%
  • 200 gr branza sarata
  • 200 gr cas, sau branza de vaci
  • 2 linguri ulei
  • 4 buc oua

sare si piper dupa gust

Instructions

  1. Se aduce laptele pana in punctul de fierbere si se adauga malaiul in ploaie cate putin, ametecand.

    Cand malaiul este fiert si totul arata ca o mamaliga se adauga smantana si se continua amestecarea. Mamaliga se imparte in trei.

  2. Se ia o tava si se pune primul strat de mamaliga, apoi branza sarata, casul sau branza de vaci si putina afumatura taiata cubulete.

  3. Se repeta procedeul cu al doilea strat de mamaliga, branza si afumatura.

  4. Se acopera totul cu mamaliga. Se fac 4 adancituri cu o lingura data cu putin ulei si se pun ouale.

    Se da la cuptorul preincalzit la 180'C timp de 60 minute, sau mai putin in functie si de cum va plac ouale (mai tari sau mai moi)

Recipe Video