O combinatie pe cat de ciudata pe atat de delicioasa. Cartofi dulci cu cartofi, sa le spunem clasici.
Un preparat care initial m-a tinut un pic deoparte, dar am zis sa-i dau o sansa si sa vedem ce poate oferi. Cred ca reteta isi are originile in varianta clasica de prin regiunea Moldovei peste Prut, eu am adaugat o nota personala cu acei cartofi dulci si smantana.
Am bifat-o! Arata interesant, iar la gust nu este rea deloc. Cred ca se pot adauga fara probleme si ceva mai multe legume, cum ar fi: cateva boabe de mazare, morcov, si chiar si ardei rosu.
Ma declar multumit de reteta si o recomand cu caldura tuturor.
- 1 kg cartofi clasici se dau pe razatoarea mare
- 1/2 kg cartofi dulci se dau pe razatoarea mare
- 250 gr smantana grasa 32 % grasime
- 150 gr cascaval 100 gr pentru amestecul cu smantana si 50 gr pentru gratinare
- 3 buc oua 2 pentru amestecul cu smantana si unul pentru gratinare
- 1 lingurita rasa sare
- 1/2 lingurita piper
- 1/2 lingurita boia
- 1/2 legatura marar verde tocat marunt
- 1/2 buc ardei rosu tocat cubulete
-
Se curata si se spala bine cartofii. Dam cartofii dulci si cei clasici pe razatoarea mare si se amesteca bine.
Separat intr-un bol ceva mai mic se vor amesteca doua oua, cu 250 gr smantana, 100 gr cascavalul, sare, piper si boia. Ouale cu smantana se vor turna peste cartofi si amestecam totul bine.
-
Vom pune cartofii in tava, presam usor, iar pe deasupra vom pregati un alt sos, special pentru aspectul gratinat.
Pentru gratinare: Un ou intreg, 50 gr de cascaval si o jumatate de legatura de marar tocat marunt. Acest amestec se va intinde in strat subtire peste cartofi.
Pentru aspect se presara ardeiul rosu.
-
Se da la cuptor preincalzit la 180’C, pentru 60 minute. Se scoate si se lasa sa se racoreasca jumatate de ora. Se serveste fie calda, fie la temperatura camerei.
Recipe Video
Sa aveti pofta!